Tratament Acnee cu Picolaser

Acneea poate fi vindecata cu tratament laser

100 RON/ sedinta / 30 min

Acneea, sau ceea ce in limbaj popular se descrie ca fiind cosuri de diferite forme si dimensiuni, dureroase sau nedureroase, trecatoare sau deosebit de persistente – este o afectiune inflamatorie a pielii care ascunde de fapt numeroase cauze externe, dar mai ales interne.

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia dintre noi la un anumit moment. Poate sa apara la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece pe langa afectarea sanatatii si a aspectului fizic, acneea isi rasfrange efectele negative chiar si in planul integrarii sociale. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune inflamatorie a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee cu suprainfectia bacteriana al sebumului. Deci  sebumul constituie “hrana” pentru bacteriile ce provoaca acneea, iar daca nu ar exista sebum, nu ar exista nici bacterii, respectiv acnee sau cosuri. Ei, tocmai pe acesta noua abordare terapeutica se bazeaza terapia cu laser al acneei active.

Netratata corespunzator acneea are evolutie ciclica, alternand perioadele de ameliorari (cand vi se pare ca ati scapat de probleme), cu perioade de exacerbari spontane. Intensificarea eruptiei are loc toamna, cand scad radiatiile ultraviolete, precum si in perioada premenstruala, cand se accentueaza tulburarile hormonale, care intensifica secretiile de sebum.

Ea se poate manifesta in diferite moduri:

  • Cosuri – mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
  • Puncte negre – formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
  • Puncte albe – mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
  • Chisturi – leziuni profunde care se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.

Cele mai afectate suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.

In functie de severitatea leziunilor exista doua tipuri de acnee, superficiala si profunda.

Acneea superficiala este caracterizata de comedoame (cosuri, negre sau albe), chisturi superficiale si pustule. Vindecarea acneei superficiale se face de obicei fara cicatrice, dar manevrele de “stoarcere” a cosurilor negre  pot favoriza formarea de cicatrice.

Acneea profunda  este caracterizata de aparitia unor noduli inflamatori profunzi si chiste profunde, pline cu puroi, care se pot deschide la suprafata, eliminand continutul si lasand in urma cicatrice.

Tratamentul acneei se realizeaza prin mai multe metode: tratament medicamentos antibacterian, antiinflamator, tratament igieno-dietetic alimentar si local cu creme, si cel mai modern tratament – tratamentul cu laser al acneei active si tratamentul complicatiilor acneei, si anume a cicatricelor postacneice. Cele mai bune rezultate in tratamentul acneei le vom obtine doar in combinatia celor 3 tipuri de tratament enumerate mai sus.

Tratamentul acneei cu laser are urmatoarele obiective: scaderea secretiei de sebum si inlaturarea retentiei de sebum.

Scaderea secretiei de sebum si respectiv inlaturarea retentiei de sebum se realizeaza prin actiunea directa, ce o exercita energia luminii laser, asupra foliculului pilos-rezervor al sebumului. Lumina laser actioneaza asupra fibrelor de colagen din componenta foliculului pilos, contractandu-le (colagenul are o forma spiralata care atunci cand se contracta se scurteaza, realizandu-se micsorarea foliculului pilos-rezervorul sebumului). Drept consecinta obtinem un folicul pilos mult mai mic de volum cu un continut mic de sebum, continut insuficient pentru dezvoltarea bacteriilor ce provoaca acneea (ca la persoanele sanatoase).

Pentru a fi mai linistiti si mai siguri ca veti scapa de aceasta problema, va sugeram o metoda revolutionara de tratament, respectiv terapia cu laser.

Clinica Terapia Lasert Rece dispune de tratamente laser folosind tehnologie avansata Pico Laser

Tratamentul acneei cu laser sau a cicatricilor post acneice este o terapie locala, nedureroasa, care nu produce radiatii ionizante, nu are efecte secundare, nu produce scaderea globulelor albe sau rosii, nu determina imbolnavirea de cancer si nu prezinta pericol de contaminare bacteriana sau virala.

Se pot trata inclusiv cicatricile post-acnee cu ajutorul tratamentelor laser .